Hírek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet a 2013. évi Minősített Közművelődési Intézmény Cím és a Közművelődési Minőség Díj elnyerésére.
A magyar kultúra napján, 2013. január 22-én Balog Zoltán miniszter és L. Simon László kultúráért felelős államtitkár kulturális díjakkal tüntetett ki jelentős teljesítményt nyújtó alkotókat és kiemelkedő munkát végző intézményeket.
Januárban örömmel számoltunk be arról, hogy 17 közművelődési intézmény nyerte el a Minősített Közművelődési Intézmény Címet. A pályázat folytatódik 2012-ben is, megjelent a Minősített Közművelődési Intézmény Cím és a Közművelődési Minőség Díj pályázati felhívása.
A magyar kultúra napja alkalmából a nemzeti erőforrás miniszter kulturális díjakat adományozott a kultúra területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotóknak, könyvtárosoknak, a kultúra pártfogójának valamint a kultúra támogatójának, a kiemelkedő munkát végző közművelődési intézmények pedig Minősített Közművelődési Intézmény Címben részesültek.
A 10/2010. (III.11.) OKM rendelet megteremtette a törvényi kereteit annak, hogy a közművelődési intézmények Minősített Közművelődési Intézmény Címre illetve Közművelődési Minőség Díjra pályázhassanak. Idén tavasszal jelent meg a részletes pályázati kiírás, amely szerint május 15-éig, az előjelentkezési lap benyújtásával, valamint a minősítési eljárási díj átutalásával, jelezhették részvételi szándékukat a pályázni kívánó intézmények.
A Budapesti Művelődési Központ április 13-án-én újra elindítja a "Minőségfejlesztés a közművelődésben - I. modul: Önértékelés a közművelődési szervezeteknél" címmel meghírdetett tanfolyamot. Az érdeklődők 2011. április 8-áig (péntekig) jelentkezhetnek a képzésre.
A Minősített Közművelődési Intézmény Cím azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A Minősített Közművelődési Intézmény Címet igazoló okiratot a Nemzeti Erőforrás Minisztérium minisztere 2012 januárjában a Magyar Kultúra Napja alkalmából adja át. A cím viselésére három évig jogosult az intézmény, a tényt jogosult dokumentumain is feltüntetni.